snow

zondag 26 oktober 2014

Zeiss Ikon

Mijn eerste eigen camera was een Zeiss Ikon waarop je de afstand en het diafragma nog moest instellen. Je kon er dan negen foto's van 6x9 cm mee maken. Soms ging ik dan de hele dag op pad met slechts één filmpje

Photo © Han Vogel11 opmerkingen:

Boerin zonder Naam zei

IK kan me het toestaal zo voor de geest halen..... Een nicht van mijn moeder fotografeefde tot in dejaren '70 met dit apparaat.

Marjolijn. zei

Ja, dat is een flink apparaat.
Gelukkig mag je nu onbeperkt foto's maken.
Fijne zondag Han.

Lutje zei

met 1 filmpje, dat zal nu wel veranderd zijn, ik herinner me die rolletjes nog goed, dan maakte je 20 foto's en er waren er maar 5 goed van

Sjoerd zei

Ik ben begonnen met een Agfa boxje, model 50 of zoiets. Die was van mijn vader. en idd alles handwerk.

gerdaYD zei

Waar is de tijd dat je blijkbaar met één filmpje genoeg had... nu heb je bij zo'n dagje schietplezier een mega-kaartje nodig... Maar wat een fantastisch toestel had je als eerste camera, bij mij werd het een gewoon, ordinair kodakske hoor! Ik wed dat het nog steeds in je uitgebreide verzameling zit, ook al omdat je het van je lieve moeder kreeg hé?

klaproos zei

prachtig han dat zijn de leuek herinneringen aan foto graferen, digitaal is wel leuk maar wat hebben we veel geleerd toen hé :-)

pieterbie zei

waar zijn de dagen van de schoolreis met een filmpje van 12?

Lies zei

Als ik me goed herinner..., 12 op mijn filmrolletje !
Lie(f)s.

Anoniem zei

Mijn eerste 'redelijk' toestel was iets minder groot maar je moest ook alles manueel instellen. Leuk om dit alles nog eens terug te zien.

willy zei

de techniek staat niet stil Han...

en men kon daar ook prachtige foto's mee maken

groeten

Renesmurf zei

Ja, films en foto`s zijn onderweg, geduld is een schone zaak.